Sign up for VMSPACE, Korea's best architecture online magazine.

Login Join


MOKYEONRI

Han Eunju + softarchitecturelab

written by
Han Eunju
photographed by
Kyungsub Shin
materials provided by
softarchitecturelab
edited by
Park Semi
background

MOKYEONRI is a project that distinguishes itself from the typical wood cultural centre by reinterpreting the ‘sensual experience’ of tree in an architectural way. The constantly changing forest atmosphere is constituted by the rays of sunlight that fall through the leaves and the varying amounts of light that reach the earth in accordance with the currents of the wind, and people are introduced to the project via architectural abstraction. This was introduced in order to induce various levels of experience of wood by embodying in architecture the synaesthetic experience of forest dwelling. Through diverse situations in from the communication between the building’s interior and exterior, the Ambience Wall awakens a synaesthetic experience architecturally, and through its contemporary design interpretation of the munsal in Korean traditional architecture, it brings about a blending of cutting-edge technology with traditional wooden architectural culture. (written by Han Eunju / edited by Park Semi)

 

 

 


 

 

Architect

Han Eunju + softarchitecturelab

Design team

Han Eunju, Seo Byungcheol, Jang Manhee

Location

286, Munemi-ro, Namdong-gu, Incheon, Korea

Programme

cultural and assembly facilities

Site area

524,358.86m2

Building area

549.3m2

Gross floor area

1,173.88m2

Building scope

B1, 2F

Parking

1 + use an existing parking lot

Height

10.25m

Building to land ratio

0.175%

Floor area ratio

0.259%

Structure

SRC

Exterior finishing

pine board exposed concrete

Interior finishing

eco-friendly enamel paint on plaster board, lamina

Structural engineer

SDM

Mechanical and electrical engineer

HIMEC

Electrical engineer

HIMEC

Design period

May 2015 – Feb. 2016

Construction period

Feb. 2016 – Jan. 2017

Cost

2.7 billion KRW

Client

Incheon Metropolitan City

Landscape design

Red Ants E&C


Han Eunju
Han Eunju received her PhD from the Royal College of Art, after the working at SPACE Group. The title of her dissertation was ‘Research on Location-Based Interaction Design in Urban Space’. She presented an artwork that combines architecture and media art at SIGGRAPH 2009, and was an invited artist at the Gwangju Design Biennale 2011. She won 2017 Korea Institue of Architecture (KIA) Special Prize of Innovation, World Architecture Award (WA) the 25th, Red Dot Design Award 2017, AAP Architecture Prize Honorable mention, 2017 Architectureal Institue of Korea (AIK) Smart city award, 2018 The Good Place Award the 3rd Museum area grand prize , 2019 Space Design alliance of Korea (SDAK) space award. Han was the editor-in-chief of SPACE and a board member of SPACE Group. Currently, she is the principal of softarchitecturelab, concerned with innovative urban design and architecture through artworks, writing and design engineering.

COMMENTS