Sign up for VMSPACE, Korea's best architecture online magazine.

Login Join


Hyundai Cheonan Global Learning Center 1st Phase (Training Center)

BCHO Partners

written by
Cho Byoungsoo
photographed by
Kim Yongkwan
materials provided by
BCHO Partners
background

The Hyundai Cheonan Global Learning Center, which was built after the demolition of a derelict training facility, was built to provide a space for the vocational training and educational lectures of car mechanics and to cultivate the newly announced models from Hyundai Motors. The original Hyundai Cheonan Service Training Center, which was composed of five building blocks, was in need of renovation for reasons such as a lack of educational space, low ceiling height, decreased efficiency due to deteriorated facilities and building, and the inconvenient passage between the separately-placed buildings. Furthermore, there was a demand to transition from a focus on education for local services and maintenance technologies to a more global-scale educative enterprise that would emphasise product sales and customer service. Construction proceeded in two phases: the first phase was the construction of an education block that drew together four facilities from the original, the training hall, education hall, lecture hall, and practice hall, while the second phase was the construction of a housing block for those who will be in residence to receive education over a period that may range from 3-4 days to a week. Construction began in 2016, and the first phase of construction for the education block was finished in 2018, and the building is currently in use as a space for training. The second phase of construction for the housing block is predicted to finish by January 2020.

The education block is a multi-purpose educational research facility that can accommodate various scales of lectures and conferences, such as maintenance training and education regarding various car types, sales simulation, and studio filming and shooting. Spaces of various size for different kinds of training programmes, as well as spaces that cater to the facilities and maintenance systems were positioned judiciously in an efficient grid system. By enveloping the building with an expanded metal double skin, the building was designed to look like a simple box despite its various openings per level.

The enormous box that does not overstate its size stands slightly embedded within the inclined landscape in line with the topography. Along with this mutually respectful relationship between the exterior and original site, the interior was also designed to provide a comfortable viewing experience for the user. To accomplish this, the opening ratio of the expanded metal were heightened at each eye level per floor while being lowered between each floor to create a gradient. This was executed with the most efficient construction method of conducting various experiments with a company with the relevant technology. At the design stage, there was a voice of concern from the user’s side regarding the possibility that the metal screen might disrupt the view of the exterior from within the building, but this was eventually resolved by spending a significant amount of consultation time considering a three-dimensional picture and a wooden installation at the site. While the possibility of appreciating the surrounding natural landscape in full transparency is not without its merits, the user was eventually convinced of the rationale and the utility of the design in terms of not only how it is easy to install and maintain, but also how well-coordinated it is with nature and in its ability to receive a balanced amount of daylight per season, drawing in the cool breeze from the mountains.

 

 




 

Architect

BCHO Partners (Cho Byoungsoo, Lee Jihyun, Yoon Jay

Design team

Kim Minyoung, Yang Hongjun, Lee Jihyun, Park Seony

Location

137, Yugwansun-gil, Byeongcheon-myeon, Dongnam-gu

Programme

educational and research facility

Site area

34,174m²

Building area

11,901.69m²

Gross floor area

41,485.03m²

Building scope

B1, 3F

Parking

279

Height

19.86m

Building to land ratio

34.83%

Floor area ratio

71.17%

Structure

steel frame, RC

Exterior finishing

expanded metal, exposed concrete, IMP panel

Interior finishing

corrugated steel plate, cement block

Structural engineer

Guy Nordenson and Associates, Dongyang Structural

Mechanical and electrical engineer

HANA Consulting Engineers Co.,Ltd.

Construction

Hyundai Engineering&Construction

Design period

Dec. 2014 – Dec. 2017

Construction period

Apr. 2016 – May 2018

Client

Hyundai Motor Company​

Landscape design

Garden In Forest Co., Ltd.


Cho Byoungsoo
Since Cho Byoungsoo has opened his office in 1994, he has been actively practicing with themes such as ‘experience and perception: ‘existing, existed’, ‘ㅡ shaped house’, ‘L-shaped house’, ‘contemporary vernacular’, ‘organic vs. abstract’. He has taught at Harvard University, Universitat Kaiserslautern, Montana state university and at Aarhus School of Architecture, Denmark as a Chair Professor in 2014. He has received KIA Award, several AIA Honor Awards in Montana Chapter and in N.W.Pacific Regional.

COMMENTS